joi, 12 ianuarie 2017

Electrocasnicele viitorului



    Fiecare an aduce la rândul lui noi tendințe și noi inovații. Noile electrocasnice din gama Daewoo vin cu un design mai futurist sau retro. Electrocasnicele, după cum bine știți fac parte din viața noastră și de fiecare dată când trebuie să achiziționăm unul, ne acordăm câteva momente pentru a studia piața.
    Daewoo Electronics este unul dintre cei mai importanți producători mondiali de aparate electrocasnice. Acesta produce și vinde frigidere, mașini de spălat, cuptoare cu microunde, aspiratoare, aparate de aer condiționat și alte aparate electrocasnice de mai bine de 30 de ani. În această campanie, vrem să scoatem în evidență 3 tipuri de produse electrocasnice și de aceea apelați la priceperea mea pentru a ne ajuta să dăm vestea mai departe. Vrem să vorbim despre frigidere, cuptoare cu microunde și aspiratoare.
    Și de aceea eu am ales să vorbesc despre aspiratoare. Dacă a venit momentul să cumperi un aspirator nou trebuie să ai în vedere următoarele specificații aspiratoare pentru a alege cel mai potrivit aspirator:
Putere de absorbție
    Puterea de absorbție aspiratoare variază între 330 de Wați și 450 de Wați și este cea mai importantă caracteristică a unui aspirator. De reținut este că puterea de absorbție este diferită de puterea motorului caracteristică care este trecută în general mare pe aspirator pentru a induce în eroare și indifca doar curentul consumat și nu cât de bine aspiră.
Filtru HEPA
    Aspiratoarele prevăzute cu filtre HEPA (High Efficiency Particulate Air) rețin și particulele fine de praf particule ce pot cauza alergii respiratorii. De asemenea, aspiratoarele cu filtru hepa sunt recomandate și dacă ții animale de companie în casă, aspirând mai bine părul provenit de la acestea. Filtre HEPA au diverse grade de performanță: cu cât numărul de pe filtru este mai mare, cu atât rețin mai multe particule. Pentru ca aceste filtre, să nu-și piardă din eficiență, este indicat ca aspiratorul să fie etanș.
Cu sau fără sac?
    Un aspirator cu sac de hârtie sau pânză costă puțin, însă: se imbâcsește rapid, se curăță cu dificultate, emană praf dacă nu este golit la timp etc. În schimb, un aspirator fără sac(are o cuvă din plastic care colectează murdăria) este mai scump, însă prezintă avantajele că este ușor curățat și nu dai bani pe consumabile.
Aspirator cu apă
    Cu ajutorul acestui aspirator, fără sac, praful este filtrat prin apă. Acest tip de aspirator filtrează aerul în proporție de 85% și reține atât particulele de praf, cât și microbii de pe diverse suprafețe. Poate fi folosit și pentru curățarea mobilei, perdelelor sau a diverselor țesături. Asemenea altor tipuri de aspiratoare, și modelul cu apă prezintă o serie de dezavantaje. Printre acestea se numără faptul că nu captează praful 100%, filtrele dezvoltă mucegai și bacterii, iar în timpul aspirării, apa murdară emană un miros neplăcut. Majoritatea sunt echipate și cu filtru HEPA pentru a reține și impuritățile ce trec de filtru de apă.
Silențiozitate
    Nivelul de zgomot al unui aspirator standard este de 78 de decibeli. Există însă și aspiratoare de 68 de decibeli, ceea ce înseamnă un nivel de zgomot echivalent unei conversații normale.


                                      


    Dați-mi voie sa vă spun că aspiratoare cu sac există în fiecare magazin cu electrocasnice mici, și sunt cele mai folosite de majoritatea oamenilor care au nevoie la curățarea de mizerie, praf și multe alte bacterii din casă, mașină, instituții publice etc.
    Pentru mine de preferat aspiratorul ideal trebuie să aspire singur, adică fără să-l duc eu cu mâna să aspire mizeria de pe covor, să facă singur, să știe el singur ce are de făcut.
    În al doilea rând  să vorbească limba română, ca atunci când vorbesc cu el să comunicăm foarte bine și să ne înțelegem.
    În al treilea rând aspiratorul viitorului trebuie să aibă eficiență energetică scăzută, cum are aspiratorul Daewoo care este conceput să ofere o putere mare de aspirare la consum redus de energie.
    În al patrulea rând trebuie să aibă o perie eficientă, care ajunge și în cele mai greu accesibile locuri de curățat și rezolvă treaba în doi timpi și trei mișcări.
    În al cincilea rând trebuie să aibă un furtun rotativ de 360 de grade pentru o utilizare cât mai ușoară, și filtru HEPA, deoarece aerul evacuat să fie cât mai curat și fără praf și nu în ultimul rând trebuie să aibă un tub telescopic care ne vine în ajutor cu o rază de acțiune mai mare.
    Vă mulțumesc pentru participare!!!!

duminică, 8 ianuarie 2017

Panouri radiante cu infraroșu



    Cum în ultima vreme încălzirea cu panouri radiante cu infraroșu este tot mai mediatizată, tot mai mulți oameni optând pentru această metodă de încălzire, hai să vedem ce presupune în concret și dacă este bine sau nu să ne îndreptăm și noi în direcția acesteia.
    În primul rând, pentru cei care sunt pe lângă subiect, pentru a-i face să înțeleagă ușor principiul de funcționare al panourilor radiante cu infraroșu, le aduc la cunoștință că metoda încălzirii cu panouri radiante funcționează pe același principiu prin care soarele încălzește pământul. Când ai stat afară în bătaia soarelui, într-o zi friguroasă, ai experimentat încălzirea prin radiație infraroșie. Deși afară era frig, stând în lumina soarelui ai simțit căldura.
    Asta deoarece încălzirea prin radiație infraroșie presupune încălzirea obiectelor înaintea aerului, aerul fiind încălzit indirect de aceste obiecte. Acest principiu face ca încălzirea cu panouri radiante cu infraroșu să fie total diferită de alte metode de încălzire.    
    Despre încălzirea cu panouri radiante cu infraroșu vă putem spune că au următoarele avantaje:
1).din punctul de vedere al consumului, prin încălzirea obiectelor înaintea aerului pierderile de căldură sunt minime. Pentru exemplificarea consumului, am decis să vă prezint rezultatele unui studiu comparativ între încălzirea cu panouri radiante cu infraroșu și încălzirea cu centrală pe gaz, realizat în Germania de Technische Universitat Kaiserslautenin, în perioada de încălzire 2008/2009. În urma studiului s-a ajuns la concluzia că la o suprafață de 100 metri pătrați prin încălzirea pe gaz se economisește 50 lei lunar. Dar, având în vedere scumpirile masive ale gazelor din ultima vreme, încălzirea cu panouri radiante cu infraroșu a ajuns cel puțin la egalitate cu încălzirea prin centrala cu gaz. Privind costurile în ansamblu, trebuie să avem în vedere și costurile aferente reviziilor, ce caracterizează centrala pe gaz, precum și durata de viață a aparatului, în cazul centralei fiind de aproximativ de 8 ani, pe când la panourile radiante cu infraroșu de 20-25 de ani(numai garanția este de 5-10 ani), defectarea presupunând noi costuri. Trăgând linie,
2).din punctul de vedere al costurilor încălzirea cu panouri radiante cu infraroșu presupune costuri mult mai mici;
3).din punctul de vedere al efectelor asupra sănătății, vă aduc la cunoștință că această metodă de încălzire produce o mulțime de efecte benefice organismului. Efectele benefice se datorează radiațiilor infraroșii emise.
    Radiațiile infraroșii se clasifică în:

  • radiații infraroșii de undă scurtă(IRA);
  • radiații infraroșii de undă medie(IRB);
  • radiații infraroșii de undă lungă(IRC).
    Unitatea de măsură a lungimii de undă este nanometrul(nm). 1 nm=1/1miliard mm.
Pentru o corectă și ușoară înțelegere a diferenței dintre aceste trei tipuri de radiații, voi prezenta în continuare evoluția radiației solare în funcție de lungimea de undă.
    Astfel:

  • între 297 - 315 nm - UVB;
  • între 315 - 400 nm - UVA;
  • între 380 - 436 nm - violete;
  • între 436 - 495 nm - albastre; 
  • între 495 - 566 nm - verzi;
  • între 566 - 589 nm - galbene;
  • între 589 - 627 nm - portocalii;
  • între 627 - 780 nm - roșii;
  • între 780 - 1400 nm - IRA;
  • între 1400 - 3000 nm - IRB.
    Dintre aceste trei tipuri de radiații infraroșii, la baza încălzirii cu panouri radiante stau radiațiile infraroșii de undă lungă. Celelalte două tipuri de radiații infraroșii sunt folosite, în special, în domenii medicale sub strictă supraveghere. Prin urmare, razele infraroșii de undă scurtă și cele de undă mijlocie folosite necorespunzător pot dăuna organismului. Nu se poate spune același lucru despre radiațiile emanate de panourile radiante cu infraroșu (radiații infraroșii de undă lungă). În cazul acestora nu există riscuri. Ba din contră, produc o serie de efecte benefice.
    Câteva dintre efectele benefice produse de radiațiile infraroșii de undă lungă:
  • Distrugerea anumitor tipuri de viruși de hepatită;
  • Tratarea hemoroizilor;
  • Neutralizarea iradierii radioactive;
  • Cicatricele cheloide devin mai moi, în unele cazuri ducând la eliminarea acestora;
  • Ajută la reducerea considerabilă a greutății corporale;
  • Ajută la tratarea distrofiei;
  • Îmbunătățesc aspectul pielii;
  • Îmbunătățesc circulația sangvină;
  • Dilată vasele sangvine periferice;
  • Relaxează și calmează mușchii încordați;
  • Efecte benefice asupra psihicului uman;
  • Reduc celulita;
  • Asigură energia vitală pentru organism;
  • Restabilesc funcțiile sistemului endocrin;
  • Restabilesc funcțiile sistemului limfatic;
  • Etc.
4).din punctul de vedere al montajului este unul simplu: acesta se realizează foarte rapid, fără costuri mari, fără prea multă mizerie, cu o bormașină și câteva șuruburi de prindere, nefiind nevoie de avize prealabile.
    Grosimea redusă a panoului dă camerei un aspect plăcut și ajută la economisirea de spațiu important.
5). alte avantaje ar mai fi: ușor de întreținut, posibilitatea de instalare în absolut orice tip de locuință, există și varianta panouri radiante personalizate, reglează umiditatea, diminuează până la eliminare igrasia, prezintă fiabilitate(peste 20 de ani), asigura independența în ceea ce privește încălzirea locuinței, nu necesită recomandări, nu există riscuri de incendiu, arsuri, etc.





Pentru mai multe informații și sfaturi intrați pe următoarele două link-uri: http://panouriradiante-incalzire.ro/ și http://www.chibzuintza.ro/incalzire-panouri-radiante-infrarosu/.