marți, 25 aprilie 2017

Cel mai bun vin!



    Când vorbim despre vin ne gândim în primul rând și în primul rând, din ce e făcut și anume strugure, care este cules din vie.
Atunci când vorbim de vin trebuiesc avute în primul rând unele aspecte cum ar fi: anul de recoltă, denumirea soiurilor, categoria de calitate, indicația geografică și culoarea. Toate acestea împreună, avute, în vedere, poartă semnătura unui pahar de vin care este băut.
Un moment în care am fost satisfăcut de soiul unui vin a fost când eram cu un prieten, și la masă aveam friptură de porc cu brânză de oaie din câte îmi amintesc.Vinul fiind dintr-un soi pe nume fragă galbenă și țârțâră cu bobițe mici roziu, anul de recoltă fiind de 3 luni, categoria de calitate fiind de vin producător, indicația geografică fiind Voinești, culoarea fiind albă.
Dați-mi voie să vă spun că vinul e cules la mine, la țară, tras la teasc într-o cadă de 1000 litri iar butoiul de 370 litri.
    Din ce m-am informat, unul din cele mai cunoscute vinuri românești este Beciul Domnesc de la Vincon: acesta se găsește atât de culoare albă(sec, demisec sau demidulce), rose(demisec), precum și roșie(sec, dulce, demisec și demidulce).








Și ca încheiere informații despre vinurile românești le pute-ți avea pe site-ul https://www.facebook.com/Beciul Domnesc/.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu